Wie zijn wij

De deur staat altijd open

RHIMA is opgericht in 1965 en sinds 1983 gevestigd in Soest. Het pand op het plaatselijke industrieterrein is het centrum van alle activiteiten: van het ontwerpen van volledig geïntegreerde afwassystemen tot het reviseren van gebruikte afwasmachines, van het opleiden van monteurs tot het voeren van de administratie. Er gebeurt veel, want met uitzondering van de productie houdt RHIMA alle processen in eigen hand. Dat geeft meer controle over de kwaliteit van het eindresultaat: uw Afwasinstallatie.

In 2003 onderging de locatie een complete renovatie. Het resultaat mag er zijn. De nieuwe vestiging combineert optimale functionaliteit en maximale efficiency met de professionele uitstraling die daarbij past. Wie door de prachtige entree van het pand loopt, zal dit direct beamen. Daarmee heeft RHIMA niet alleen een uiterst prettige werkomgeving voor haar ruim veertig medewerkers gecreëerd, ook u als klant kunt zich er thuisvoelen. Want de deur staat altijd open.
Wat maakt een bezoek aan Soest voor u als klant de moeite waard? In de eerste plaats de immense showroom, waarin alle mogelijke soorten en maten afwasmachines en -systemen staan opgesteld. Wie langs de opstellingen wandelt, waant zich bijna in een galerie. Niet alleen vanwege de uitgebreide ‘collectie’, maar ook omdat de showroom is uitgerust met dezelfde verlichting en panelen als het Kröller Möller museum. Door de machines in de showroom stroomt geen water maar licht. Zo krijgt de bezoeker een helder beeld van de processen die zich erin afspelen.
Naast de showroom bevinden zich twee magazijnen. Eén voor de onderdelen en één voor de machines. In beide ruimten heersen netheid en orde. Dat moet ook wel, want de schappen liggen vol. RHIMA heeft álle onderdelen van haar vaatwasmachines op voorraad. Net als aanverwante producten, zoals rollenbanen, waterontharders en omgekeerde osmose-installaties. RHIMA heeft liever tien exemplaren van een onderdeel te veel in huis, dan één te weinig. Zo voorkomen we dat we ‘nee’ moeten verkopen aan de klant. Of het nu gaat om een klein onderdeel of een complete machine; als u een probleem heeft, komen wij snel met een oplossing. U kunt nu eenmaal ook geen ‘nee’ zeggen tegen uw klantent.

Op de vestiging vinden regelmatig trainingen en workshops plaats. RHIMA leidt er zelf haar servicemonteurs op. Ook dealers maken gebruik van de faciliteiten om hun mensen te trainen. Daarnaast organiseert RHIMA regelmatig cursussen voor de klanten. Want niet alleen de afwasmachine bepaalt het eindresultaat. De mensen die ermee moeten werken, spelen ook een belangrijke rol. Daarom leren de klanten en hun medewerkers op de cursussen maximaal rendement uit de machines te halen. Hoe belaad je ze? Hoe bedien je ze? En hoe maak je ze schoon? En waar liggen de belangrijkste valkuilen en andere aandachtspunten in het proces?
Naast de keuken en het restaurant ligt de presentatiezaal. Daar vinden allerlei presentaties plaats, maar ook vergaderingen en andere bijeenkomsten. En ook daar heeft RHIMA aan alles gedacht; de zaal is uitgerust met moderne apparatuur, maar ook een prachtige bar. Kom eens een kijkje nemen, u bent van harte welkom!